Sivun loppuun
Wanhojentanssit 2004

Koulussamme tanssittiin jälleen kerran Wanhojentanssit perjantaina 13.2.2004. Ensimmäiset wanhojen tanssit järjestettiin Joutsan lukiossa jo vuonna 1987. Vuonna 1994 tansseihin tuli mukaan poloneesi ja muut perinteiset kappaleet. Alkuaikoina wanhat pukeutuivat mummojen ja vaarien aikaisiin vanhoihin asuihin. Vasta 90-luvun alkupuolella siirryttiin nykyisiin arvokkaisiin juhlapukuihin ja kampauksiin.
Ykköset  eli vauvat järjestivät mainion juhlan, josta wanhat eli kakkoset ja muu yleisö silminnähden nauttivat. Arvokkaasti ja hienosti pukeutuneita  wanhoja oli 52 ja heillä yleisöä  seuraamassa juhlaa 100 henkeä. Aamupäivällä kuusi tanssiparia oli jo käynyt Vanhainkodissa ja Palvelutalossa tanssimassa ja ilahduttamassa asukkaita. Samaten wanhat esittäytyivät juhlakierroksella ala-asteella ja yläasteella. Lukiolla ohjelmassa oli ensiksi ruokailu, jossa tervehdyssanat esitti Johanna Heino. Kauniisti koristellussa ruokalassa nautittiin maittavia herkkuja poikavauvojen tarjoilemana. Sitten siirryttiin vauvojen koristelemaan hienoon liikuntasaliin. Presidenttiparina Mira Maunula ja Markus Paappanen kättelivät ja toivottivat wanhat tervetulleiksi ja  Maija Valtonen ja Hanna Vanhatalo ojensivat tervetulomaljat wanhoille. Varsinaiset tanssit alkoivat juontajien Sari-Anna Karppisen ja Juha Saltiolan tervetulopuheen ja alkumaljojen jälkeen.  Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla toimiva Järviradio välitti aidon juhlatunnelman suorana radiolähetyksenä kymmeniin tuhansiin koteihin.
Seuraavat parit osallistuivat tansseihin: Kati Kivisaari ja Sami Saltiola, Heidi Laaksonen ja Mikko Kivekäs, Johanna Kuitunen ja Mikko Lukkaroinen, Jaana Hiltunen ja Jussi Savolainen, Heli Metsänen ja Jaakko Lepistö, Emmi Aarnio ja Henri Ulmanen, Susanna Tommola ja Veli-Pekka Pietilä, Henna Mattila ja Joonas Koskenniemi, Sonja Koskinen ja Tommi Laattala, Salla Koskinen ja Kai Rellman, Melina Kärkäs ja Sami Tommola, Elina Hynninen ja Henry Suuronen, Elina Kuisma ja Jaakko Åkman, Mirka Ulmanen ja Juho Vainionmäki, Noora Kokko ja Joni Maunula, Tytti Rajahonka ja Ville Tourunen, Merja Valkonen ja Mika Paajanen, Eeva Heiska ja Jouni Elfvengren, Elisa Dammert ja Taneli Kärkkäinen, Jaana Vilkman ja Aleksi Hamina, Elisa Virtanen ja Jukka Olkkonen, Ilona Viinamäki ja Paavo Peltonen, Anu Dufva ja Antti Hietala, Heli Niemi ja Tommi Kahilampi, Jonna Sirviö ja Jussi Saarela, Marika Vikman ja Joonas Purojärvi. Katsele parien kuvat napsauttamalla linkkejä.


Ensimmäisenä Wanhojen tanssina oli Poloneesi, mikä syntyi  Puolassa . Vuonna 1573  Puolan kuningas Henrik III:n kruunajaisissa uusi kuningas toivotettiin tervetulleeksi poloneesilla. Tästä sai alkunsa tapa avata tanssiaiset poloneesilla. Seuraavaksi Wanhat tanssivat perhevalssi Mignonin, mikä kehittyi 1700-luvulla Saksan ja Itävallan kansantansseista. Sitten seurasi reipas kävelytanssi Cicapoo, minkä kotimaana pidetään Preussia ja Picador-marssia. Neljäntenä tanssina oli Lambeth Walk, joka valtasi Englannin 1920-luvulla.Wanhojen tanssimien neljän kappaleen jälkeen  oli vuorossa kaikille tarkoitettuja kappaleita.. Ensimmäisen Akselin ja Elinan häävalssin esitti Elisa Rantalainen kuoron avustuksella. Huilua soitti Reeta Pänkäläinen ja pianoa Sari-Anna Karppinen.  Valssia seurasi kaksi tangoa, joista ensimmäisenä kuoro esitti tangon Rannalla ja toisena tangon Desiree. Säestävässä bändissä bassoa soitti Sami Tommola, kitaraa Santtu Pihlaja, rumpuja Tuomas Hämäläinen ja pianoa musiikinopettaja Markus Tuominen.  Miksauksesta huolehtivat Jaakko Peltonen, Oskari Peltonen ja Jussi Saarela. Seuraavaksi tanssittiin valssin tahtiin. Johanna Salonen esitti valssin Nousee päivä. Sitten seurasi kaksi vauhdikkaampaa kappaletta, jenkat Väliaikainen ja Vesivehmaan jenkka.
Vielä kerran wanhat pääsivät valloilleen tangossa Mustasukkaisuutta. Wanhojen esittämät kaikki viisi tanssia olivat nautittavaa ja mukaansa tempaavaa katseltavaa pukuloistoineen. Juhlayleisö pääsi sitten mukaan tanssimaan pari foksia,  Suklaasydän ja Paratiisi. Humpan tahtiin päästiin tansseissa Jätkän humppa ja Tulipunaruusut.
Tansseissa oli tultu sitten palkintojen jakoon ja kukitukseen. Parhaan puvun palkinnon  naisista sai Elina Kuisma ja miehistä Paavo Peltonen. Parhaaksi tanssipariksi valittiin Heli Metsänen ja Jaakko Lepistö. Juhlan musiikkiosuuden huipensi valssi Kultainen nuoruus. Lopuksi rehtori Seppo Degerman kiitteli kaikkia hienosti järjestettyjen tanssien johdosta.
Sivun alaosassa  on kuvakavalkadi tansseista. 


Maailman pienimmän TV-aseman, Joutokanavan kuvaaman analogisen juhlavideon digitoituna voit katsoa kahtena osana 26 min ja 29 min. Valitettavasti alkuperäisen videon äänessä on ajoittain surinaa ja äänen voimakkuus on heikko. Voit myös kuunnella juhlan kahtena musiikkiosana ilman videokuvaa
Tässä ovat linkit: juhlan alkuosa 26 min 225 kb/s ja  16 kb/s  (audio), juhlan loppuosa 29 min  225 kb/s ja  16 kb/s (audio).
Nautinnollisia hetkiä tanssin parissa!

 Katso 55 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta (koko näyttö) tai alta ikkunassa.

 

  Koko 55 min tanssivideo on nähtävissä myös täältä Windows Media Videona. 
Video (468 Mt) latautuu ensin koneelle.

Viemällä hiiren kuvan päälle saat lisätietoa
Monet kuvat ovat näyttöruutua suurempia, jotka selain pienentää ruudun kokoiseksi. Suurenna halutessasi kuvat oikeaan alakulmaan tulevasta zoomista.

Vauvat  Kuoro Vanhainkodilla Vanhainkodilla Vanhainkodilla Palvelutalolla Palvelutalolla Palvelutalolla Palvelutalolla Juhlalounas Juhlalounas Juhlalounas Juhlalounas Juhlalounas Juhlalounas Opettajat tulossa juhlaan Wanhat kuulemassa tervetulopuhetta Wanhat kuulemassa tervetulopuhetta Juontajat Sari-Anna Karppinen ja Juha Saltiola Juhlayleisöä Vauvaorkesteri Poloneesi Poloneesi Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa Tanssin taikaa  Tanssin taikaa Tanssin taikaa Juhlayleisöä Juhalyleisöä tanssimassa Letkajenkkaa Tangon pyörteissä Paras puku naisilla: Elina Kuisma Paras puku miehillä: Paavo Peltonen Paras tanssipari: Heli Metsänen ja Jaakko Lepistö Rehtori Seppo Degerman Wanhat yhteiskuvassa Wanhat yhteiskuvassa

 

 


Sivu päivitetty 02.05.2020 
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat ||
Sivun alkuun