Lakkiaiset 2000

Tervetuloa  vuosituhannen ensimmäisiin lakkiaisiin

Videoista puuttuu valitettavasti ääni.

 Katso koko 48 min lakkiaisvideo täältä YouTubesta (koko näyttö mahdollinen) tai alla ikkunassa.

 

Voit katsoa juhlan myös 3 osassa monipuolisella VLC mediasoittimella, 3A:n lakitus , 3B:n lakitus  ja ylioppilaaksijulistaminen. Tiedosto latautuu ensin koneelle. 
Lataa ja asenna VLC media player ensin koneellesi
täältä

Täältä kuulet rehtori Paavo Valkosen  puheen uusille ylioppilaille (MP3-tiedosto).

Katso ylioppilaiden yhteiskuvia tai videoita.

YLEISKATSAUS LUKUVUOTEEN 1999 - 2000
Lukuvuosi 1999 – 2000 oli Joutsan lukion historiassa 26:s ja luokattomana lukiona viides. Opetussuunnitelman kehittämiseen on tänä aikana saatu paljon hyviä kokemuksia ja tältä pohjalta on Joutsan lukiota voitu kehittää opiskelijain tarpeita vastaavana monipuolisena yleislukiona, joka tarjoaa Joutsan ja lähiseudun nuorille omalla paikkakunnalla edellytykset mahdollisimman hyviin perusopintoihin. Samalla voi jokainen opiskelija omalla ainevalinnallaan suuntautua joko kieliin, matemaattis-luonnontieteellisiin tai humanistisiin aineisiin tai valita enemmän tietotekniikkaa, taideaineita tai liikuntaa. Uutena on tulossa vielä liikennekasvatuksen kurssi ja lisää viestintäkasvatusta aluksi kerhomuotoisena. Monipuolisilla valintamahdollisuuksilla haluamme tarjota koko kunnan kehittämiseenkin yhden jo lähitulevaisuudessa yhä tärkeämmän imagotekijän eli ala-asteelta lukioon pienten koulujen turvalliset, tasokkaat opiskelumahdollisuudet. Niitä tullaan monien viimeaikaisten tutkimusten mukaan arvostamaan yhä enemmän hakeuduttaessa paikkakunnalle yritystoimintaan tai työelämään.
Teoriaopetuksen ja käytännön lähentämiseksi lukio on hankkinut monia yhteyksiä opintokäynneillä , asiantuntijavierailuilla ja projekteilla, joista Pekkasten maisemointihanke on ollut meille merkittävin. Asiantuntija-avun ja yhteyksien lisäämiseksi on Internetissä lukion kotisivulla avattu Senioritukijat- palsta, johon toivomme yhteydenottoja entisiltä oppilailta ja muiltakin, jotka ovat joskus halukkaita antamaan omalta alaltaan tietoa eri aineiden kursseilla tai muuten tukemaan toimintaamme. Vastapalveluna tarjoamme kutsuja koulun juhliin.
Lukiolain edellyttämää arviointia on toteutettu monin eri tavoin painottaen oppimis- ja työskentelyilmapiirin kehittämistä, opetussuunnitelman toimivuutta ja yhteyksiä ulospäin.
Kansainvälisiä yhteyksiä on ollut Sokrates- toimintaohjelman kautta Saksaan, Hollantiin ja Norjaan, jossa koulumme kaksi opettajaa oli syksyllä opettajatapaamisessa. Myös ao. koulujen yhteinen lehti ilmestyi keväällä englanninkielisenä. Ensi syksynä vastaava vierailutapahtuma on Joutsassa.
Lukion oppilaskunnan toiminta on jatkunut aktiivisena ja monipuolisena. Näin on arkea piristämään opiskelijain ideoimana saatu useita tasokkaita tilaisuuksia merkittävimpänä ehkä itsenäisyysjuhlakonsertti, jossa sotiemme veteraanit olivat kunniavieraina, ja hieno vanhojenpäivän juhla.
Lopuksi kiitän koulun ylläpitäjää, Joutsan kuntaa, joka on edelleenkin turvannut riittävän hyvät edellytykset oman kunnan ja lähiseudun nuorille saada monipuoliset lukiotasoiset lähtöasemat jatko-opintoihin. Sijoittaminen koulutukseen on yhä enemmän sijoitus tulevaisuuteen suurten kasvukeskusten ulkopuolellakin.
Parhaat kiitokset myös monille yhteistyökumppaneille saamastamme monipuolisesta avusta ja tuesta.
Lopuksi kiitän erityisesti koko lukion laajaa yhteistyötiimiä eli opettajakollegoita, opiskelijoita ja henkilökuntaa erittäin hyvässä hengessä sujuneesta yhteistyöstä . Sillä menestytään uudella vuosituhannellakin!
Toivotan vielä kaikille oikein virkistävää ja antoisaa kesää!

Paavo Valkonen
rehtori


Sivu päivitetty 25.05.2020   
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat |