Vuoden 2022 lakkiaiset

STT:n lukiovertailun mukaan Joutsan lukio on Keski-Suomen paras, lue lisää huippusuorituksista.
Katso opettajien riehakkaat tunnelmat
täältä.

Kiitos alla olevasta kuvasta Joutsan Seutu

Joutsan lukion lakkiaisia vietettiin lauantaina 4.6. 2022 klo 11.00. Jatkavien opiskelija Väinö Seppälä juonsi tilaisuuden. "Keski-Suomen kotiseutulaulun" soidessa uudet ylioppilaat laskeutuivat yläkerrasta. 
Runo Tammisen esitti kappaleen "Maailma on sun". Jaspis Immonen, Silja Seppälä, Rico Sievänen ja Markus Tuominen esittivät kappaleen "Todella kaunis". Rehtori Ulpu Silvastin puhe, ylioppilastodistusten jako rehtorin ja ryhmänohjaaja Eeva Sankarin johdolla, ylioppilaaksi julistaminen ja Gaudeamus Igitur seurasivat perinteiseen tapaan. Ylioppilaan mahtavan hienon puheen piti Gergios Pantelidis. Juhlan lopuksi laulettiin yhteislauluna Suvivirsi.

Katso ylioppilaan puhe täältä.

Rehtori Ulpu Silvasti korosti puheessaan Joutsan lukion opetuksen ja oppilaiden erinomaista tasoa. Hän kertoi ilolla seuranneensa nuorien henkistä kehittymistä lukiovuosien aikana. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet muutosten aikaa ja koronarajoitusten kanssa elämistä. Kokemukset ovat kuitenkin pikemminkin muovanneet oppilaista ja opettajista joustavampia ja mukautuvampia muuttuviin tilanteisiin.
– Teidän joukostanne löytyy päättäväisyyttä, rohkeutta, sinnikkyyttä, luovuutta ja yhteistyötaitoja. Olette lähdössä uuteen ja avaraan tulevaisuuteen, tuttu koulunmäki ja lukio jää taakse ja olette aivan uudenlaisen elämän edessä. Se on varmasti jännittävää ja hieman pelottavaakin. Uskon, että olette saaneet riittävät tiedot ja taidot perusopetuksesta ja lukiostamme, jotta selviätte hyvin myös uudessa opiskelupaikassa. Arki on pyörinyt lukiossa, vaikka rajoitukset ovat välillä eristäneet meitä omiksi pienemmiksi ryhmiksi. Oman pienen lukiomme yhteishenki on kuitenkin säilynyt.Ylioppilaan puheessa Georgios Pantelidis totesi takana olleen viimeisen kolmen vuoden kova työ, stressi ja epävarmuus.
– Hyvässä ja pahassa, me olemme kuitenkin marssineet aina vain eteenpäin ja pitäneet lippua korkealla. Tänään saamme siis nauttia kaiken tämän uurastuksen hedelmistä. Tämä hetki on merkityksellinen, sillä se on ansaittu pitkäjänteisyydellä ja kantamalla vastuuta.
Pantelidis muistutti, ettei mikään aidosti tärkeä asia elämässä tule ilmaiseksi. Lukion mikrokosmoksessa sijoitettu työmäärä heijastuu saavutettuihin tuloksiin. Sama periaate toistuu maailmassa laajemminkin, mutta elämän epävarmuus ja sattumanvaraisuus eivät aina vastaa toiveitamme. Tämä on siis vaikea elämä, jossa mahdollisuus haastaa itseään, oppia ja ymmärtää on yksi niistä harvoista voiman ja lohdun lähteistä.

Katso ylioppilaan puhe täältä.

Kuva on linkki suurempaan kuvaan

Lakitettavat uudet ylioppilaat:
Fagerholm Katariina, Järvinen Anni, Lepistö Jenna, Nikkanen Onni, Pantelidis Georgios, Peltonen Iiro, Rauanmaa Roosa, Seppälä Anniina, Seppälä Vilma, Tamminen Runo, Tenhunen Milla ja Viro Matias.

Kiitos alla olevasta  kuvasta  Joutsan Seutu
Kuva on linkki suurempaan kuvaan

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön 1000 € stipendin erinomaisesti pitkän matematiikan kirjoittaneille ylioppilaille, pisterajan ollessa 110 – 120, sai  yhteensä 195 ylioppilasta, yhtenä heistä oli Georgios Pantelidis. Onnittelut!

Stipendit, kunniakirjat ja kirjapalkinnot:

Joutsan Seutu: Vilma Seppälä.
Helsingin yliopiston keskisuomalainen osakunta: Runo Tamminen.
LC Joutsa: Jaspis Immonen, Viivi Kupiainen, Elsa Pantelidis, Silja Seppälä, Venla Vuori.
LC Joutsa/Jousa: Katariina Fagerholm, Roosa Rauanmaa, Matias Viro.
LC Hartola: Georgios Pantelidis, Iiro Peltonen, Vilma Seppälä.
Helmi Säästöpankki: Emilia Fågel, Noora Mäyrä, Mika Wessman.
Joutsan Seudun Opettajien ammattiyhdistys OAJ ry: Miska Johansson.
Joutsan Seudun Taideseura ry: Matias Viro.
JoSePa: Onni Nikkanen, Iiro Peltonen.
Lukion opiskelijakunta: Runo Tamminen.
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö pitkän matematiikan erinomaisesti kirjoittaneelle: Georgios Pantelidis.
Pro Scientia -mitali ja kunniakirja: Georgios Pantelidis.
Pohjola Norden -kirjapalkinto: Roosa Rauanmaa.
Kansainvälisen toiminnan -muistaminen, Marburg -kirja: Noora Mäyrä.

Katso isokokoinen hyvälaatuinen ylioppilaiden yhteiskuva.

Katso ylioppilaiden yhteiskuvia ja videoita  eri vuosilta.

Onnittelut uusille ylioppilaille! 

Tämän vuoden riemuylioppilasjuhlassa perjantaina 3.6.2022 oli 28 kaikkiaan 49:stä vuoden 1972 ylioppilaasta. Tilaisuudessa uudet ylioppilaat ja riemuylioppilaat kertoilivat opiskeluajastaan.  Lukion kiertoesittelyn jälkeen riemuylioppilaat nauttivat tulevien uusien ylioppilaiden kanssa kakkukahvit ruokalassa.

Kuva Joutsan Seutu
Kuva on linkki suurempaan kuvaan

Alla olevassa kuvassa on 67 vuoden 1986 ylioppilasta. Kuva on linkki isompaan kuvaan.

   kotisivukone