Wanhojentanssit 13.02.15

Perjantaina 13.02.15 kello 17.30 liikuntahalli täyttyi tyylikkäistä tanssipareista ja katsomo täyteen vieraista, kun Joutsan lukion jatkavat opiskelijat viettivät Wanhojen tansseja. Kauniisiin pukuihin sonnustautuneet daamit säkenöivät näyttävien partnereidensa rinnalla. Upeat puvut, kampaukset ja tanssit loivat loistavan tunnelman. Liikuntahalli oli täynnä väriloistoa ja tanssin taikaa. Lukion alkavat opiskelijat ryhmänohjaajansa Mika Vuoren johdolla koristelivat perjantaina aamulla liikuntahallin ja ruokalan lukiolla todella tyylikkäästi. Tansseja oli harjoiteltu liikunnan opettajien Petri Castrenin ja Ulpu Silvastin ohjauksessa jo syksystä alkaen. Hallin täyteinen yleisö sai nauttia näyttävistä Wanhojen tansseista.

Tansseihin osallistui tänä vuonna 17 paria. Aamupäivällä 4 paria kävi kello 10.00 Vanhainkodissa ja kello 10.30 Palvelutalossa tanssimassa ja ilahduttamassa vanhuksia. Tämän jälkeen kaikki wanhat tanssivat  ala- ja yläkoululaisille uudessa liikuntahallissa kello 11.30. Iltapäivällä oli perinteisesti ykkösten tarjoilemana juhlalounas lukion ruokalassa kello 12.30.  


Ensimmäistä kertaa  Wanhojen tanssit järjestettiin Joutsan lukiossa vuonna 1987.  Vuonna 1994 tansseihin mukaan tulivat  poloneesi ja muut perinteiset vanhat kappaleet. Alkuaikoina, kun abit olivat viettäneet penkkaripäivänsä,  wanhat pukeutuivat isoisien ja isoäitien aikaisiin vanhoihin asuihin.  Kun sitten tanssit tulivat kuvioihin mukaan, niin niiden nimeksi tuli luontevasti Wanhojen tanssit. Vasta 90-luvun alkupuolella siirryttiin nykyisiin arvokkaisiin ja kalliisiin juhlapukuihin ja kampauksiin.

Tansseihin osallistuivat seuraavat tanssijat (linkki kuviin): Sini Järvinen ja Jaakko Lahti, Jonna Kilpinen ja Olli Pitkänen, Silja Hölttä ja Onni Långström, Iiris Hartonen ja Janne Tabell, Hanna Lankia ja Joonas Peltonen, Fanny Harjula ja Matti Pirkkalainen, Anne Mustonen ja Ville Nurminen, Tuija Leppäkorpi ja Kiia Räsänen, Kati Ihanajärvi ja Jussi Kemppi, Minna Hartonen ja Veera Hentinen, Iida-Maria Hintikka ja Lari Nikkanen, Elina Schildt ja Hugo Hutri, Tehilla Salonen ja Markus Rundqvist, Julia Hallberg ja Kare Autioniemi, Paula Järvelin ja Heikki Karvonen, Sanna Onali ja Ulpu Silvasti sekä Marika Nieminen ja Mikko Parkkonen.
Wanhojen tanssien juontajina toimivat Bettina Törnvall ja Verneri Säynätmäki.  Presidenttipari Iida Kuurne ja Toni Heinonen kättelivät saapuvat wanhat. Boolimaljat juhlavieraille tarjoilivat Reetta Tuukkanen ja Kaisa Malin

Wanhat tanssivat Ulpu Silvastin ja Petri Castrenin ohjaamia perinteisiä wanhojen tanssikappaleita. Vanhat saapuivat saliin Poloneesin tahtiin, mikä syntyi  Puolassa. Vuonna 1573  Puolan kuningas Henrik III:n kruunajaisissa uusi kuningas toivotettiin tervetulleeksi poloneesilla. Tästä sai alkunsa tapa avata tanssiaiset aina perinteikkäästi poloneesilla. Ensimmäisenä Wanhojen tanssina oli Avaustanssi . Sitä seurasi wanhojen tansseissa perinteisiin kuuluva reipas preussilainen kävelytanssi Cicapo. Seuraavaksi wanhat tanssivat Pas D Espangen, joka on piirissä tanssittava salonkitanssi. Seuraavana oli Salty Dog Rag. Sitä seurasi yhdeksi näyttävimmäksi wanhojen tanssiksi kehuttu Wienervalssi. Sitten oli vuorossa Argentiinalainen tulinen tango.  Tämän jälkeen wanhat tanssivat Fireman`s dancen ja lopuksi itse suunnittelemansa tanssin.

Wanhojen perinteisten kappaleiden jälkeen kuultiin kappaleet Beautiful, Sääntö Rakkaudelle, One and Only ja Power of Love Aida Nicklenin, Bettina Törnvallin  ja Annu Kaukosen esittämänä. Iida Rajala esitti harmonikalla kappaleen Rantakoivun alla.

Juhlan lopuksi palkittiin alkavien raadin valitsema paras naisten ja miesten puku ja paras tanssipari. Parhaasta naisten puvusta palkinnon sai Iiris Hartonen ja miesten puvusta Janne Tabell. Parhaana tanssiparina palkittiin Hanna Lankia ja Joonas Peltonen, kuva on alla. 

Seuraavassa kuvassa ollaan valmistautumassa illan pääesitykseen.

 

Tässä on linkki ladattaviin wanhojen  suurikokoisiin, lievästi pakattuihin  yhteiskuviin, jokaisen kuvan koko noin 3,7 Mt: 
kuva1 (kaikki, osa lattialla), kuva2 (kaikki, seisovat),  kuva3 (kaikki, riemua), kuva4 (tytöt) ja kuva5 (pojat).

Kiitämme erityisesti wanhojen tansseja tukeneita yrityksiä Grafiteam , Jokita, Zalando, Mummin kukka ja sisustus ja Joutokanavaa Eero Peltoniemeä ja Mikko Pylvänäistä ja muita yhteistyökumppaneita.

                               

 

Mikko Pylvänäiseltä Rautakauppalasta puh. 0400919089  voit tilata tanssivideon DVD:lle poltettuna tosi edullisesti 6 €.    

   Kuuntele wanhojentanssit Windows Media Audiona (wma) täältä.
 Katso 60 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta (koko näyttö) tai alta ikkunassa. 

 


Sama tanssivideo on myös nähtävissä täältä Windows Media Videona. 
Video (321 Mt) latautuu ensin koneelle.

 

Sivu päivitetty 14.02.2024 
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat |