Wanhojentanssit 14.02.14

Perjantaina 14.02.14 kello 17.30 liikuntahalli täyttyi tyylikkäistä tanssipareista ja katsomo aivan täyteen vieraista, kun Joutsa lukion jatkavat opiskelijat viettivät Wanhojen tansseja. Kauniisiin pukuihin sonnustautuneet daamit säkenöivät näyttävien partnereidensa rinnalla. Upeat puvut, kampaukset ja tanssit loivat tunnelman. Liikuntahalli oli täynnä väriloistoa ja tanssin taikaa. Lukion alkavat opiskelijat ryhmänohjaajiensa Keijo Kurjen ja Eeva Sankarin johdolla koristelivat perjantaina aamulla liikuntahallin ja ruokalan lukiolla todella tyylikkäästi. Tansseja oli harjoiteltu liikunnan opettajien Petri Castrenin ja Emilia Kokon ohjauksessa jo syksystä alkaen. Hallin täyteinen yleisö sai nauttia mahtavista Wanhojen tansseista.


Tansseihin osallistui tänä vuonna 19 paria. Aamupäivällä 4 paria kävi kello 9.45 Vanhainkodissa ja Palvelutalossa tanssimassa ja ilahduttamassa vanhuksia. Tämän jälkeen kaikki wanhat tanssivat  ala- ja yläkoululaisille uudessa liikuntahallissa kello 11.30. Iltapäivällä oli perinteisesti ykkösten tarjoilemana juhlalounas lukion ruokalassa kello 12.30.  


Ensimmäistä kertaa  Wanhojen tanssit järjestettiin Joutsan lukiossa vuonna 1987.  Vuonna 1994 tansseihin mukaan tulivat  poloneesi ja muut perinteiset vanhat kappaleet. Alkuaikoina wanhat pukeutuivat isoisien ja isoäitien aikaisiin vanhoihin asuihin, mistä juontuu nimi Wanhojen tanssit. Vasta 90-luvun alkupuolella siirryttiin nykyisiin arvokkaisiin ja kalliisiin juhlapukuihin ja kampauksiin.

Tansseihin osallistuivat seuraavat 19 paria sisääntulojärjestyksessä: Niina Nurminen ja Jyri Visa, Reetta Uustalo ja Esko Salminen, Vilma Virlander ja Santeri Saarinen, Maria Hyväkkä ja Matti Pirkkalainen, Katariina Kovakoski ja Olli Pitkänen, Julia Fågel ja Otto Lankia, Katri Karvonen ja Tommi Nieminen, Janette Koskipalo ja Samuli Röksä, Heidi Heikkilä ja Jaakko Ahvenmäki, Jutta Ilmonen ja Tuure Tamminen, Anna Järvinen ja Juuso Järvinen, Linda Heimonen ja ja Valtteri Peltonen, Jenna Kilpinen ja Janne Tabell, Helena Salonen ja Olli Malin, Sonja Ilmonen ja Riku Kuitunen, Sanni Saarela ja Santeri Hentinen, Siiri Nieminen ja Jaakko Lahti, Minna Sertti ja Mikko Parkkinen ja Taru Saareke ja Ville Nurminen.
Wanhojen tanssien juontajina toimivat Fanny Harjula ja Heidi Hokkanen. Presidenttipari Silja Hölttä ja Onni Långström kättelivät saapuvat wanhat. Boolimaljat juhlavieraille tarjoilivat Tehilla Salonen ja Iiris Hartonen

Wanhat tanssivat Emilia Kokon ja Petri Castrenin ohjaamia perinteisiä wanhojen tanssikappaleita.   Ensimmäisenä Wanhojen tanssina oli Poloneesi, mikä syntyi  Puolassa . Vuonna 1573  Puolan kuningas Henrik III:n kruunajaisissa uusi kuningas toivotettiin tervetulleeksi poloneesilla. Tästä sai alkunsa tapa avata tanssiaiset aina perinteikkäästi poloneesilla. Seuraavana oli oli wanhojen tansseissa perinteisiin kuuluva reipas preussilainen kävelytanssi Cicapo. Seuraavaksi wanhat tanssivat Pas D Espangen, joka on piirissä tanssittava salonkitanssi. Sitten oli vuorossa Argentiinalainen tulinen tango. Seuraavana oli Salty Dog Rag ja amerikalainen kansantanssi Jiffy Mixer. Sitä seurasi yhdeksi näyttävimmäksi wanhojen tanssiksi kehuttu Wienervalssi. Lopuksi wanhat tanssivat itsensä suunnitteleman tanssin.

Wanhojen perinteisten kappaleiden jälkeen alkavien Janne Tabell lauloi kolme valssia Vanhoja Poikia Viiksekkäitä, Uralin Pihlaja ja Edelweiss.  Opiskelija Jaakko Lahti säesti bassolla ja lauloi ja musiikin opettaja Markus Tuominen sähköpianolla näitä kappaleita.

Juhlan lopuksi palkittiin alkavien vauvaraadin valitsema paras naisten ja miesten puku ja paras tanssipari. Parhaasta naisten puvusta palkinnon sai Katri Karvonen ja miesten puvusta Matti Pirkkalainen. Parhaana tanssiparina palkittiin Linda Heimonen ja Valtteri Peltonen


Tässä on linkki ladattaviin wanhojen  suurikokoisiin yhteiskuviin: kuva1, kuva2, kuva3, kuva4 ja kuva5.

Kiitämme erityisesti wanhojen tansseja tukeneita yrityksiä Ansioniemen Sähkö, Jokita, Zalando ja Joutokanava ja Mikko Pylvänäistä ja myös muita yhteistyökumppaneita.

                          

Mikko Pylvänäiseltä Rautakauppalasta puh. 0400919089  voit tilata tanssivideon DVD:lle poltettuna tosi edullisesti 6 €.    
Kiitokset Mikko Pylvänäiselle videokuvauksesta.

 Katso koko 47 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta (koko näyttö).


 
  Katso wanhojentanssit YouTubesta neljässä osassa.
Mikko Pylvänäisen  Joutokanavalle kuvaama 47 min tanssivideo on myös nähtävissä täältä Windows Media Videona. Video (256 Mt) latautuu ensin koneelle.

 

Sivu päivitetty 14.02.2024 
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat |