Wanhojentanssit 17.02.12

Perjantai-iltana 17.02.12 kello 17.30 liikuntahalli täyttyi tyylikkäistä tanssipareista, kun Joutsa lukion jatkavat opiskelijat viettivät Wanhojen tansseja. Kauniisiin pukuihin sonnustautuneet daamit säkenöivät näyttävien partnereidensa rinnalla. Tansseja oli harjoiteltu liikunnan opettajien Petri Castrenin ja Ulpu Hämäläisen ohjauksessa.  Upeat puvut, kampaukset ja tanssit loivat tunnelman.  Lukion alkavat opiskelijat ryhmänohjaajansa Matti Niemen johdolla ja wanhojen ryhmänohjaajan  Eeva Sankarin  avustamana olivat järjestäneet Wanhojen tanssit. Ykköset koristelivat perjantaina aamulla liikuntahallin ja ruokalan lukiolla.  

Tansseihin osallistui tänä vuonna 11 paria. Aamupäivällä 5 paria kävi kello 10 Vanhainkodissa ja Palvelutalossa tanssimassa ja ilahduttamassa vanhuksia. Tämän jälkeen kaikki wanhat tanssivat  ala- ja yläkoululaisille ja rölliläisille uudessa liikuntahallissa kello 11.30. Iltapäivällä oli perinteisesti ykkösten tarjoilemana juhlalounas lukion ruokalassa kello 12.30.  

Ensimmäistä kertaa  Wanhojen tanssit järjestettiin Joutsan lukiossa vuonna 1987.  Vuonna 1994 tansseihin tulivat mukaan poloneesi ja muut perinteiset vanhat kappaleet. Alkuaikoina wanhat pukeutuivat isoisien ja isoäitien aikaisiin vanhoihin asuihin, mistä juontuu nimi Wanhojen tanssit. Vasta 90-luvun alkupuolella siirryttiin nykyisiin arvokkaisiin ja kalliisiin juhlapukuihin ja kampauksiin.Tansseihin osallistuivat seuraavat 11 paria sisääntulojärjestyksessä: Lina Kuhanen ja Eppu Långström, Riikka Lehmussaari ja Jani Riipinen, Elina Kovakoski ja Panu Kemppi, Silja Koskinen ja Reko Autioniemi, Riitu Pirkkalainen ja Tommi Saltiola, Paula Fågel ja Ville Vainio, Ulpu Silavasti ja Mikko Tuominen, Eva Pantelidis ja Toni Rämö, Krista Nurminen ja Petri Monola, Aino Mustonen ja Emma Vikman, Bintu Sissoho ja Markus Laattala.

Laura Polvilampi kätteli ensin saapuvat vieraat ja boolimaljat juhlavieraille tarjoilivat Hanna Laitinen ja Henna Järvinen. Juontajina toimivat Reetta Kuitunen ja Reetta MetsänenWanhat tanssivat Ulpu Silvastin ja Petri Castrenin ohjaamia perinteisiä wanhojen tanssikappaleita.   Ensimmäisenä Wanhojen lavalletulotanssina oli Poloneesi, mikä syntyi  Puolassa . Vuonna 1573  Puolan kuningas Henrik III:n kruunajaisissa uusi kuningas toivotettiin tervetulleeksi poloneesilla. Tästä sai alkunsa tapa avata tanssiaiset aina perinteikkäästi poloneesilla.  Varsinaisena 1. tanssina oli valssi Itävaltalainen avaustanssi. Seuraavana oli oli perinteisiin kuuluva reipas preussilainen kävelytanssi Cicapo, jota seurasivat Wienervalssi,  Salty dog drag, Perhevalssi, Jiffy mixer, argentiinalainen tulinen tango Mustasukkaisuutta ja lopuksi Firemen´s Dance. Kaiken kaikkiaan kuultiin ja nähtiin 9 eri tanssikappaletta.

Videokameran teknisen vian takia valitettavasti juhlan alkuosa (saliin tulo) puuttuu.

Poloneesi, osa 1


Tanssit, osa 2
 


Tanssit, osa 3

 

Wanhojen perinteisten kappaleiden jälkeen lukion  alkavien kuoro esitti musiikinopettaja Markus Tuominen säestäessä sähköpianolla seuraavat tanssikappaleet Nuoruustango, Akselin ja Elinan häävalssi, Pojat, Jos nyt menet pois ja Duran, duran. Näihin tansseihin voi myös yleisö asallistua.


Kuoroesitykset, osa 4
 


Juhlan lopuksi palkittiin ykkösten vauvojen valitsema paras naisten ja miesten puku ja paras tanssipari. Parhaasta naisten puvusta palkinnon sai Bintu Sissoho ja miesten puvusta Eppu Långström . Parhaana tanssiparina palkittiin Paula Fågel ja Ville Vainio

Palkitsemiset, osa 5
 


Yhteiskuvaus, osa 6
 


Tässä on linkki wanhojen  suurikokoisiin yhteiskuviin: kuva1 ja kuva2 ja kuva3.

 Katso koko 40 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta (koko näyttö).

Mikko Pylvänäisen  Joutokanavalle kuvaama 40 min tanssivideo on myös nähtävissä täältä Windows Media Videona. Video (218 Mt) latautuu ensin koneelle.

Mikko Pylvänäiseltä Rautakauppalasta puh. 0400919089  voit tilata tanssivideon DVD:lle poltettuna 6 €:lla.    

Videokameran teknisen vian takia valitettavasti juhlan alkuosa (saliin tulo) puuttuu. 
Valaistuksen vähyyden takia videot ja kuvat ovat valitettavasti kohinaisia (rakeisia) ja epätarkkoja.

 

 

Sivu päivitetty 18.02.2024 
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat |