Wanhojentanssit 18.02.11

Pakkasen paukkuessa 25 asteessa Joutsan liikuntahalli täyttyi perjantai-iltana 18.02.11 kello 17 tyylikkäistä tanssipareista, kun Joutsa lukion jatkavat opiskelijat viettivät Wanhojen tansseja. Kauniisiin pukuihin sonnustautuneet daamit säkenöivät näyttävien partnereidensa rinnalla. Liikunnan opettajien Petri Castrenin ja Ulpu Hämäläisen ohjauksessa hiotuista tanssiesityksistä nautti lähes täysi hallillinen ihmisiä.  Upeat puvut, kampaukset ja tanssit loivat tunnelman.  Lukion alkavat opiskelijat ryhmänohjaajansa Eeva Sankarin johdolla ja wanhojen ryhmänohjaajien  Satu Lahden ja Sari Niinimäen  avustamina olivat järjestäneet Wanhojen tanssit. Ykköset koristelivat perjantai aamuna liikuntahallin ja ruokalan lukion Comenius-projektiin liittyen italialaisen teeman mukaan.  

Tansseihin osallistui tänä vuonna 16 paria. Aamupäivällä 4 paria kävi kello 10 Vanhainkodissa ja Palvelutalossa tanssimassa ja ilahduttamassa vanhuksia. Tämän jälkeen kaikki wanhat tanssivat  ala- ja yläkoululaisille ja rölliläisille uudessa liikuntahallissa kello 11.30. Iltapäivällä oli perinteisesti ykkösten tarjoilemana juhlalounas lukion ruokalassa kello 12.30. Paikalla ruokailussa oli myös YLEn Suomi Express-toimittaja Riika Parkkinen ja kuvaaja. YLEn Keski-Suomen alueuutisten esityksen voit katsoa täältä. Toimittajan  haastateltavina ovat Ville Vainio, Ella Kuitunen, Riku Keihäsniemi ja Heidi Leppä.

Ensimmäistä kertaa  Wanhojen tanssit järjestettiin Joutsan lukiossa vuonna 1987.  Vuonna 1994 tansseihin tulivat mukaan poloneesi ja muut perinteiset vanhat kappaleet. Alkuaikoina wanhat pukeutuivat isoisien ja isoäitien aikaisiin vanhoihin asuihin, mistä juontuu nimi Wanhojen tanssit. Vasta 90-luvun alkupuolella siirryttiin nykyisiin arvokkaisiin ja kalliisiin juhlapukuihin ja kampauksiin.


Tansseihin osallistuivat seuraavat 16 paria sisääntulojärjestyksessä: Sanni Niinikoski ja Jarkko Kosunen, Emilia Röksä ja Kalle Haajanen, Pauliina Oksanen ja Jaakko Suomalainen, Mirka Penttinen ja Santtu Kiiskinen, Taru Makkonen ja Teemu Rämö, Saara Kolari ja Aapo Laakso, Johanna Kokko ja Antti Ikonen, Tanja Huoponen ja Mikko Malin, Mariella Fredin ja Tuomo Niilahti, Riika Kemppi ja Niko Liukkonen, Elsa Salonen ja Tuomas Hauvala, Karoliina Rantanen ja Nikojoel Markkanen, Aino Nummela ja Petteri Horppila, Heidi Leppä ja Iivar Haasianlahti, Elina Sipilä ja Juho Kuisma ja Ella Kuitunen ja Riku Keihäsniemi.   
Presidenttipari  Elina Kovakoski ja Eppu Långström kättelivät saapuvat vieraat. 
Juontajina toimivat Paula Fågel ja Liisa Niemi
Boolimaljat juhlavieraille tarjoilivat Lina Kuhanen ja Riikka Lehmussaari


Tanssijoiden esittelyWanhat tanssivat Ulpu Hämäläisen ja Petri Castrenin ohjaamia perinteisiä wanhojen tanssikappaleita.   Ensimmäisenä Wanhojen tanssina oli Poloneesi, mikä syntyi  Puolassa . Vuonna 1573  Puolan kuningas Henrik III:n kruunajaisissa uusi kuningas toivotettiin tervetulleeksi poloneesilla. Tästä sai alkunsa tapa avata tanssiaiset poloneesilla. Sitten seurasi reipas kävelytanssi Cicapo, minkä kotimaana pidetään Preussia ja Picador-marssia. Seuraavina kappaleina olivat nopeatempoinen ja näyttävä kilpatanssinakin tanssittava Wienervalssi, amerikkalainen kansantanssi Jiffy Mixer, Perhevalssi, argentiinalainen tulinenTango ja  Firemen´s Dance.

Poloneesi ja Cicapo

 

Wienervalssi ja Tango

 

Wanhojen perinteisten kappaleiden jälkeen lukion  alkavien kuoro esitti musiikinopettaja Markus Tuominen säestäessä sähköpianolla seuraavat tanssikappaleet Kai tunnet Venetsian, Edelweiss, Mustan kissan tango, Paratiisi ja Emma. Lina Kuhanen esitti kappaleen Hallelujah.

Kuoroesitykset

 

Lina Kuhasen HallelujahJuhlan lopuksi palkittiin ykkösten valitsema paras naisten ja miesten puku ja paras tanssipari. Pukeutumisesta palkinnon saivat Tanja Huoponen ja Santtu Kilpinen. Parhaana tanssiparina palkittiin Sanni Niinikoski ja Jarkko Kosunen

Palkitut

 


Tässä on linkki wanhojen  suurikokoisiin yhteiskuviin, kuva1 ja kuva2

Tästä voit kuunnella  Lina Kuhasen kappaleen Hallelujah tai kuoroesitykset nopeudella 48 kb/s.

 Katso 59 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta (koko näyttö).

Mikko Pylvänäisen  Joutokanavalle kuvaama 59 min tanssivideo on myös nähtävissä täältä Windows Media Videona. Video (319 Mt) latautuu ensin koneelle.
Mikko Pylvänäiseltä Rautakauppalasta puh. 0400919089  voit tilata tanssivideon DVD:lle poltettuna 6 €:lla.  
 

 

Sivu päivitetty 18.02.2024   
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat |