Wanhojentanssit 19.02.10

Joutsan liikuntahalli täyttyi perjantai-iltana 19.02.10 kello 17 tyylikkäistä tanssipareista, kun Joutsa lukion jatkavat opiskelijat juhlistivat abien lähdettyä nousuaan koulunsa vanhimmiksi ja ykköset elivät vasta vauvaikäkautta. Toinen toistaan kauneimpiin pukuihin sonnustautuneet daamit säkenöivät näyttävien partnereiden rinnalla.  Lukiolaisten perinteiset wanhojen tanssit olivat jälleen kerran tyylikkäitä ja harjoiteltuja askeleita. Pitkään liikunnan opettajien Petri Castrenin ja Ulpu Hämäläisen ohjauksessa hiottuja tanssiesityksiä seurasi lähes täysi hallillinen ihmisiä.
Vauvat eli lukion ykköset ryhmänohjaajiensa Satu Lahden ja Sari Niinimäen johdolla ja wanhojen ryhmänohjaajien  Sisko Minkkisen ja Lisa Pohjolan avustamina olivat järjestäneet wanhojen tanssit koristelemalla tyylikkäästi ranskalaiseen teemaan  liikuntahallin ja ruokalan.  
Tansseihin osallistui tänä vuonna 18 paria. Aamupäivällä 3 paria kävi jo kello 10 Vanhainkodissa ja Palvelutalossa tanssimassa ja ilahduttamassa vanhuksia. Tämän jälkeen kaikki wanhat tanssivat  ala- ja yläkoululaisille ja rölliläisille uudessa liikuntahallissa kello 11.30. Iltapäivällä oli perinteisesti ykkösten poikavauvojen tarjoilemana juhlalounas lukion ruokalassa kello 12.30.
Ensimmäistä kertaa  wanhojen tanssit järjestettiin Joutsan lukiossa vuonna 1987.  Vuonna 1994 tansseihin tulivat mukaan poloneesi ja muut perinteiset vanhat kappaleet. Alkuaikoina wanhat pukeutuivat isoisien ja isoäitien aikaisiin vanhoihin asuihin, mistä juontuu nimi Wanhojen tanssit. Vasta 90-luvun alkupuolella siirryttiin nykyisiin arvokkaisiin ja kalliisiin juhlapukuihin ja kampauksiin.Tansseihin osallistuivat seuraavat parit: Maiju Kauranen ja Timo Vepsäläinen, Jannica Haajanen ja Joni Nurminen, Hanna Kemppi ja Ville Koskenniemi, Jenni Kärnä ja Marko Hermaala, Johanna Tonteri ja Niklas Uussilta, Jonna Keihäsniemi ja Mika Laitinen, Piia Ihanajärvi ja Vilppu Talikka, Piia Oksa ja Kalle Haajanen, Anna Huuskola ja Jesse Rantanen, Sini Kantele ja Aku Niskanen, Fiia Suuronen ja Santeri Tiainen, Elina Peltonen ja Jaakko Suomalainen, Reeta Häkkinen ja Ville Liias, Anna Paananen ja Henrik Tuomiharju, Jenny Lehtonen ja Jukka Kemppi, Milla Uustalo ja Mika Lehtinen, Wilhelmiina Niininen ja Antti Hokkanen, Paula Rantanen ja Sami Virtanen. Presidenttipari  Mirka Penttinen ja Riku Keihäsniemi kättelivät saapuvat vieraat. Juontajina toimivat Emilia Röksä ja Jarkko Kosunen. Maljat juhlavieraille hoitivat Taru Makkonen, Pauliina Oksanen ja Nikojoel Markkanen. Wanhat tanssivat seuraavat perinteiset tanssit:
Poloneesi, Cicapo, Wienervalssi, DO-SA-DO, Salty dog drag, Pas D´Espagne ja  Firemen´s Dance. 

 


Seuraavaksi Jenina Pullinen esitti Celine Dionin kappaleen
My Heart Will Go On. Häntä säestivät pianolla Taru Makkonen sekä viululla musiikinopettaja Markus Tuominen.

 

Seuraavana kuultiin lukion  bändin hienot esitykset kappaleista Pariisin taivaan alla ja Pyynikki valssi. Bändissä hanuria soitti mainio Mikko Malin, rumpuja Ivar Haasianlahti, kitaraa Teemu Rämö, viulua musiikinopettaja Markus Tuominen ja pianoa Mariella Fredin. Bändi yhdessä mahtavan kuoron kanssa esitti seuraavaksi kappaleet Satumaa , Cherbourgin sateenvarjot ja Ranskalaiset korot. Kuoroon kuuluivat Jenina Pullinen, Sanni Niinikoski, Taru Makkonen, Elina Sipilä sekä Riikka Kemppi. Miksauksesta huolehti Tuomas Hauvala.

 

 


Juhlan lopuksi palkittiin ykkösten vauvaraadin valitsemana paras puku naisilla ja miehillä. Palkinnon saivat Jenni Kärnä ja Sami Virtanen. Parhaana tanssiparina palkittiin Johanna Tonteri ja Niklas Uussilta
Tässä on linkki wanhojen  suurikokoiseen yhteiskuvaan
Alemmassa albumissa on Antti Ikosen ja Santtu Kilpisen ottamia valokuvia
.

 Katso 49 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta.

 Katso 49 min wanhojentanssivideo täältä YouTubesta (koko näyttö

Mikko Pylvänäisen  Joutokanavalle kuvaama
49 min tanssivideo on myös nähtävissä täältä Windows Media Videona. Video (264 Mt) latautuu ensin koneelle.   

 

Sivu päivitetty 14.02.2024 
Etusivu | Ajankohtaista | Henkilökunta | Juhlat | Koulu | Lukioinfo | Multimediaa | Opiskelijat | Ops | Peda.net | Sivukartta | Toiminta | Ylioppilaat |