lippuvaakuna

   
 

YSTÄVYYSKOULUN LÄHETTILÄÄT VIROSTA VIERAILEVAT JOUTSASSA

Etelävirolaisen Kilingi-Nömme Keskkoolin oppilaat ja opettajat vierailevat Joutsassa 2.- 5. lokakuuta. Vierailijat haluavat nyt esittäytyä myös muille joutsalaisille ja ystävillemme. 34 hengen vierailijaryhmässä on mukana kaksi liikuntaryhmää ja kolmen tytön lauluryhmä, jotka esittäytyvät yleisölle perjantai-iltana 3.10. klo 18.30 Joutsan lukiolla järjestettävässä ohjelmaillassa. Myös Joutsan lukio haluaa näin kertoa ympäristölleen aktiivisuudestaan ja kansainvälisyystyöstään, jota vaihto-oppilastoiminnan ja uusien EU-aktiviteettien puitteissa kaiken aikaa viritellään.

Esiintyjillä huippumeriitit

Joutsassa keskustellaan parhaillaan siitä miten meidän koululaitostamme voitaisiin kehittää vireäksi ja vetovoimaiseksi. Voimme vain ihmetellä miten samankokoisen ja käsityksemme mukaan rajoitetuimmilla mahdollisuuksilla varustettu virolainen koulu on päässyt korkealle tasolle sekä opinnoissa että ns. vapaa-aikatoiminnassaan. Tässä ominaisuudessa lukion rehtorin v. 1989 "löytämä" Kilingi-Nömme Keskkool on mainio löytö lukion ystävyyskouluksi.

Lauluduo Liisi Koikson ja Siiri Schmidt voitti tänä vuonna ensimmäisen palkinnon Viron koululaisten välisessä kilpailussa. Liisi Koikson, joka vieraili myös Joutopäivillä viime kesänä, on voittanut laulukilpailuja myös ulkomailla. Tytöt esiintyvät myös kolmen tytön laulutertsettinä ja heidän ohjaajanaan ja säestäjänään toimii Toomas Voll, joka on tunnettu laulunopettaja paitsi Virossa myös ulkomailla. Hän johtaa myös tunnettua Eestin neitojen kuoroa ja laulustudiota "Yksi pieni ilo".

Illanvietossa esiintyvät myös "Githa"-voimistelukerhon liikuntaryhmät, jotka ovat menestyneet myös hyvin Viron nuorten mestaruuskilpailuissa. Eha Smolinan ohjaama ryhmä oli tämän vuoden kilpailuissa Viron paras 14-16 vuotiaitten sarjassa ja ryhmä esittää mm. pallo- ja vanneohjelmia. Yhteysopettajanamme ja tulkkinamme toimineen Margit Schmidtin ohjaama 11. luokan (eli lukion 2. vuosiryhmän) liikuntaryhmä voitti v. 1995 Viron mestaruuden ja saavutti tänä vuonna toisen tilan.

Vieraat majoittuvat perheisiin

Vierailevat Kilingi-Nömmen oppilaat ja opettajat majoittuvat vierailun aikana perheisiin. Joitakin oppilaita majoittuu myös ympäristökuntiemme koteihin, joten he saavat tuntumaa opiskelijoittemme koulumatkoihin. Majoittajat on luvattu huomioida seuraavalla vastavierailulla Kilingi-Nömmeen. Kilingi-Nömmen oppilaiden keskuudessa on tehty kysely mitä he odottavat suomenvierailultaan. Monenlaisten odotusten joukosta voidaan mainita ensinnäkin halu tutustua Suomeen, suomalaiseen kouluun ja halu oppia suomenkieltä. He haluavat tutustua Suomen kulttuuriin ja oloihin Suomessa ja Joutsassa. Heitä kiinnostaa Joutsan lukion opetusjärjestelmä ja olot, kaikki oppilaiden mahdollisuudet, eläminen, harrastukset ja vapaa-ajan vietto, työskentelytavat ja ongelmat. He haluavat nähdä mitä eroa maittemme ja koulujemme välillä on, tutustua suomalaisiin perheisiin sekä esiintyä joutsalaisille ja esitellä meille harrastuksiaan.

Ystävyyskoulutaustaa

Nyt tapahtuva vierailu Kilingi-Nömmen koulusta on järjestyksessä kolmas. Joutsan lukiolaiset ovat vierailleet Kilingi-Nömmessä kaksi kertaa, viimeksi noin vuosi sitten. Molemmat vierailut olivat erittäin antoisat ja onnistuneet. Kilingi-Nömme on hiukan Joutsaa pienempi kaupunki, mutta sen koulussa on n. 700 oppilasta. Kaikki kouluasteet, myös esikoulu toimivat toistensa yhteydessä pääosin samssa suuressa koulukompleksissa. Koulussa on kaikkiaan 46 opettajaa. Kilingi-Nömme Keskkool sopisi hyvin myös muitten kouluasteittemme ystävyyskouluiksi. Toivottavaa on, että Joutsan lukiolla pidettävään illanvitettoon ja ystävyyskoulutoimintamme esittelyyn tulisi mahdollisimman paljon yleisöä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta siihen myydään 20 markan hintaisia ohjelmia vierailijoittemme matkakassan hyväksi.

     

Sivun alkuun


Sivu päivitetty 23.04.2001
Vierailijoita  23.9.1997 jälkeen:   
Pääsivu | Sivukartta | Ajankohtaista | Kevennyksiä | Koulu | Linkkejä | Multimediaa | Opettajat | Opetussuunnitelma | Opinnäytteitä | Opiskelijat | Toiminta | Vieraskirja | Ylioppilaat |