Sivun loppuun

Tampereen teknillinen korkeakoulu esittäytyi

Tampereen teknillisen korkeakoulun opiskelijat esittelivät oppilaitostaan Joutsan lukiossa 18.11.1999.
Tampereen teekkareita

Paavon ikiomat "kaverit" vierailivat Tampereelta 

Opiskelua, opiskelua.. Kokeita kokeiden perään ja lisäksi vielä tylsiä oppitunteja. Lukio alkaa tympäisemään ja ajatukset eivät pysy matkassa mukana kun on kyse tästä ihanasta opiskelupaikastamme... Jos sinä kuulut tähän joukkoon, niin lue tämä. Saat tietää kaiken "Paavon kavereista" ja myös sen, että MEILLÄ ABEILLA ON JÄLJELLÄ TÄTÄ LUKIOTA VAIN 36 PÄIVÄÄ!!! Ota huomioon, että niitä on paljon vähemmän kun tämä huippulehti ilmestyy!!!!!
Kuten jo alussa mainitsin, on kyse tosiaankin "Paavon kavereista" , jotka tulevat Tampereelta. Nämä nuoret piristivät ankeata päiväämme esitelmällään ja kivoilla yllätyksillä. Heli Toukoniemi, Jussi Teronen, Juho Seestie ja Sami Immonen ( meidän niin ihanan ex-liikunnanopettajan Esko Immosen poika) tulivat kertomaan meille Tampereen teknillisestä korkeakoulusta, ja luulenpa, että useampi henkilö kiinnostui tästä paikasta paljonkin.. Saimme nimittäin paljon käytännöllistä (?) tietoa tästä kyseisestä koulusta, jotka olivat varmasti vain meille hyödyksi..
Nämä kyseiset henkilöt opiskelevat toista vuotta tässä koulussa ja jokainen heistä on rakennusalalla. Toki tässä kyseisessä oppilaitoksesta voi opiskella melkein mitä vain aina lääketieteestä fysiikan opettajaksi. Mutta luotettavat lähteet kertoivat meille, että rakennusalalla on tulevaisuutta. Palkat ovat melkein huippuluokkaa ja opiskelujen päätyttyä on tiedossa varma työpaikka. (ainakin näillä näkymin, kiitos suuren ikäluokan!).
Teknillisessä korkeakoulussa on opiskelijoita n. 7000, joista n. 200 opiskelee rakennus puolella. Tästä jokainen voi päätellä, että siellä on paljon uusia ihmisiä, joihin on varmasti helppo tutustua. Erilaisuuttahan me kaikki varmasti kaipaamme, ainakin täällä pienessä lukiossa opiskelevat nuoret.
Tämä rakennusalan koulutus, josta valmistuu pääsääntöisesti diplomi-insinööriksi, kestää keskimäärin 6-7 vuotta. Jotkut lahjakkaat ja "opiskelu on elämäni" oppilaat voivat valmistua 4½-5 vuodessa, mutta se vaatii todellakin paljon työtä! Mielestäni ihmisillä pitäisi olla vain muutakin elämää, kuin opiskelu, vaikka en vähättelekään yhtään opiskelun tärkeyttä. Onneksi näillä henkilöillä on sitä koulun ulkopuolista elämääkin, ainakin puheista päätellen.
Koulupäivien pituus on sinun itsesi päätettävissä, kuten jo aika monessa lukiossakin. Siis saat itse päättää mitä opiskelet missäkin jaksossa ja saat itse tehdä oman lukujärjestyksesi.( Meidän rakas lukiomme ei vielä kuulu tämänkaltaiseen "systeemiin", mutta ehkä se ei mielestäni ole edes niin välttämätöntä.) Poikkeuksena tosin on, että sinun on käytävä kielten luennoilla. Luennoista puheenollen, ne ovat hyvin vapaamuotoisia. Voit poistua halutessasi mihin aikaan tahansa, mutta nämä nuoret opiskelijat sanoivat meille, että ne ovat hyvinkin hyödyllisiä. Ja opiskelemaanhan tännekin kouluun on tultu.
Opiskelu tässä koulussa ei ole mitään hirveän kallista, mutta ei sitä varmaankaan voi sanoa halvaksikaan. Tosin mikään ei ole ilmaista tässä maailmassa, se me opiskelijat olemme varmasti oppineet! Minulle kerrottiin, että lukukausimaksu on 444 mk. Tämä ei ole aivan valtava summa.. Ainoana huonona asiana pidettiin sitä, että kirjat ovat todella kalliita. Meitä kehoitettiinkin ostamaan vanhoja kirjoja sitten hamassa tulevaisuudessa, jos me tähän kouluun haluamme. Nämä vanhat kirjat ovat aivan käyttökelpoisia ja paljon halvampia kuin uutena ostetut. Ja nehän voi myydä aina eteenpäin, kuten olemme jo oppineet näinä lukiovuosinamme. Valtion tuilla pärjää kuulema aivan hyvin, jos elää niukkaa opiskelija elämää. Mutta jos haluaa elää hieman rennommin ja väljemmin, kannattaa mennä kesätöihin. Yritykset ottavat mielellään töihin opiskelijoita ja maksavat vielä hyvää palkkaa. Tästä saa paljon kokemusta tulevaa työtä varten , useimmiten jopa tulevan työpaikan ja sitä kauan kaivattua rahaa.
Harrastus mahdollisuudet ovat erinomaiset, joten niistä sinun ei kannata kantaa huolta laisinkaan. Vapaa-aikaa jää melko paljon - se riippuu sinusta itsestäsi ja laatimistasi lukujärjestyksistä. Koulussa on mahdollisuutta harrastaa mm. korista ja sählyä erinomaisesti ja paljon muutakin. Ja jos jotain sellaista ei ole, mitä sinä haluaisit tehdä, se koitetaan järjestää mitä pikimmiten. Jos sinulla on myös ideoita ja energiaa, voit pystyttää vaikka jonkilaisen yhdistyksen ja toimia parhaalla katsomalla tavallasi hyödyntäen niin itseäsi kuin muitakin opiskelijoita. Ei pidä unohtaa myös niitä jokaviikkoisia bileitäkään, joita järjestetään opiskelijoiden virkistämiseksi. Lukuisissa juhlissa sinulla on oiva tilaisuus rentoutua, tavata kavereitasi ja tutustua vaikka uusiin ihmisiin.
Juhlista puheenollen, sain selville. että niissä ja muissakin koulun tapahtumissa voit kerätä itsellesi pisteitä. Tämä pisteiden keruu tapahtuu vain ensimmäisenä vuonna, jolloin ollaan fukseja. Kun sitten olet saanut tarpeeksi kerätyksi pisteitä sinut heitetään KOSKEEN. Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta näin sinusta on tullut teekkari, jonka nimeä nämä neljä nuorta kantoivat arvokkaasti ja puolustaisivat varmasti henkeen ja vereen asti. Minua harmittaa vain se, että en muistanut kysyä, miten näitä pisteitä hankitaan ja mitä nämä opiskelijat ovat joutuneet tekemään. Mutta ehkä tämä on vain hyvä asia, sillä sehän selviää sitten, kun olet opiskelemassa tässä koulussa...
Vappu myös kuuluu tämän koulun vakiojuhliin, ja näiden opiskelijoiden mukaan se kestää ainakin kaksi viikkoa. Silloin melkein jokainen keskittyy siihen oleelliseen, eli hauskanpitoon ja juhlimiseen. Vappuna "Tekulaiset" virkistäytyvät ja näin ovat taas virkeämpiä ja valppaampia uusiin juhliin... Ja kokemustakin on lisää karttunut tämän muutaman viikon aikana. Jokainen saa tehdä omat päätöksensä siitä, mitä kokemuksia on matkaan tarttunut tämän ratkiriemukkaan juhlan aikana!!!
Jos olet kiinnostunut tästä oppilaitoksesta ja haluat palavasti päästä pitämään hauskaa uusien ihmisten kanssa, niin saat lisätietoa koulun nettisivuilta: WWW.TUT.FI . Kouluun päästäksesi sinun tarvitsee käydä pääsykokeissa, joissa sinulta vaaditaan matematiikan, fysiikan ja kemian taitoja. Preppauskurssejakin järjestetään ja ne ovat erään järjestön kautta paljon halvempia kuin muuten. Tämän kyseisen järjestön nimeä en muista, mutta sekin selviää varmasti, kun olet käynyt heidän sivuilla. Mainittakoon vielä se, että sinun ei tarvitse mennä lainkaan pääsykokeisiin, jos olet kirjoittanut vähintään E:en pitkän matematiikan kirjoituksissa. Kuultuani tämän päädyin siihen tulokseen, että tämä koulu ei ole minua varten, sillä fysiikka ja kemiakaan ei ole minun lempiaineitani.. En voi sanoa muuta kuin nyt opiskelemaan ahkerasti matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa, jos nimittäin haluat DI:ksi!! Minä toivotan teille kaikille tsemiä ja tiedän, että teitä jokaista odotetaan tässä koulussa avoimin ovin...
Toivon mukaan jotkut ainakin piristyivät, vaikka kirjoitinkin opiskelusta. Voit nimittäin haaveilla olevasi Teknillisen korkeakoulun opiskelija ja olet mukana lukuisissa juhlissa ja tempauksissa. Elät parasta aikaa elämässäsi ollen nuori, silloin tällöin opiskeleva ihminen jne... Näihin ajatuksiin vaivuttuasi, toivon, että sinua ei havahduteta todellisuutteen, joka on karua.. Mutta kuten moni tietää, ei haaveilulla voi elää, joten opiskelehan ahkerasti!! Meillä ABEILLA tämä asia jää vain yritykseksi, mutta aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta!!

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2000 JOKAISELLE!!

PITÄKÄÄ HAUSKAA MILLENNIUMINA, MUTTA MUISTAKAA, ETTÄ ARKI TULEE LIIANKIN NOPEASTI...!

MERJA KARPPINEN 3B

Sivun alkuun


Sivu päivitetty 23.04.2001
Vierailijoita 3.6.1999 jälkeen: 

Pääsivu |
Sivukartta | Ajankohtaista | Kevennyksiä | Koulu | Linkkejä | Multimediaa | Opettajat | Opetussuunnitelma | Opinnäytteitä | Opiskelijat | Toiminta | Vieraskirja | Ylioppilaat |