Sivun loppuun

Potkiaiset 99

Potkiaisten ideana oli järjestää abeille kunnon lähtö oppilaitoksesta. Tämä elämääkin suurempi juhla sai alkunsa helmikuisena keskiviikko iltana klo 18.00 ja meininki oli luonnollisesti tiukka. Potkiaisten kulku oli seuraava… Abit jaettiin pieniin ryhmiin. Abiturientit sidottiin toisiinsa nahkaisin vöin ja heitä alistettiin mitä karmeimmilla eri tavoilla He saivat liikkua ryhmissään huoneissa, joissa oli mm. roolileikkejä ja erilaisia käytännön taitoja vaativia tehtäviä. Heidän oli tehtävä juhlaansa kakkuja ja koristeltava ne. Kun leikit oli leikitty. Heidät pakotettiin syömään tekeleensä ja heidän täytyi myös katsella omia saavutuksiaan videolta. Illan ilona oli kaiken tämän lisäksi mm. "temppu" rata.

 

17.2.1998 koulumme kakkosluokkalaiset järjestivät perinteisesti koulumme vanhimmille eli siis ( Abeille ) potkiaiset. Tarkoituksena oli antaa heille lähtöpassit koulusta ja tietysti nöyryyttä heitä, mitä pahimmalla tavalla. Tapahtuma alkoi siinä klo 19.00, paikalla oli tapahtumia seuraamassa opettajia, pari tiedustelijaa, kakkosluokkalaisia ja tietysti kolmosia. Kakkoset olivat valmistelleet ohjelmaa huolellisesti ja taidokkaasti. Tapahtuma alkoi, kun Abit jaettiin kolmen hengen ryhmiin ja ryhmät kiinnitettiin vöin ja naruin yhteen. Abien tarkoituksena oli selvittää kakkosten tekemä "rata", joka sisältä kaikenlaisia hauskoja tehtäviä. Ryhmille jaettiin epämääräisiä kuvia lukiorakennuksesta ja niiden mukaan heidän piti suunnistaa oikeaan paikkaan, jokaisella ryhmällä oli oma kuvaaja, joka tallensi heidän suorituksia filmille. Nopein ryhmä pääsi loppukilpailussa lähtemään ensimmäisenä. Alku jupinoiden jälkeen, kaikki saatiin mallikkaasti käyntiin.
Koulurakennukseen oli viritelty naruja, joiden seassa ryhmät liikkuivat. Ryhmissä nähtiinkin melkoisia akrobaattisia suorituksia. Vöitä tosin välillä katkesikin, mutta nopeasti saatiin uusia tilalle. Ohjelmassa nähtiin EU-maiden tietämistä, jotka tosin olikin Abeilla hyvin hallinnassa. Abit pääsivät testaamaan kekseliäisyyttä eräänlaisessa aakkosellisessa keskustelussa, jossa nähtiinkin erilaisia hupaisia keskusteluita. Kakun tekeminen ja koristelu kuuluivat myöskin ohjelmaa. Kakku syntyikin, joka ryhmässä, toisissa tosin vähän hitaammin ja toisissa vähän nopeammin. Kakut arvosteli tietenkin kakkosluokkalaisten raati ja he palkitsivat parhaimman kakun. Ohjelmassa nähtiin myös saippuasarja Abeja ja Tuoksuja, joka oli kuin Kauniit ja Rohkeat hieman uudella juonella. Tässäkin nähtiin lukuisia huippusuorituksia. Monet ryhmät selvisi kohtuullisen nopeasti koko "radasta", tosin erästä ryhmää saatiin odotella vähän pitempään. Kun kaikki ryhmät olivat koossa, oli loppukilpailun vuoro.
Kilpailun ideana oli kerätä kirjaimia naruista, jotka oli viritetty koulun penkkeihin, lisähaastetta toivat huivit, joille peitettiin kilpailijoiden silmät, apujoukot olivat sallittuja. Lähtö määräytyi sen mukaan miten nopeasti oli menestynyt tehtävissä. Viimeisin kirjaimen jokainen ryhmä sai poimia pienestä ylläristä. Ylläri käsitti eräänlaisen paketin, jonne työnnettiin käsi ja sieltä löytyi kirjain ruskean mömmön seasta. Tässä kilpailussa koettiin eräänlainen pieni tapaturma, josta ei kuitenkaan koitunut haittaa. Kun kaikki kirjaimet olivat löytyneet piti kirjaimista muodostaa jokin laulu ja esittää se. Ensimmäinen, joka tämän teki oli voittaja.
Kilpailujen jälkeen Abit menivät nauttimaan tekemistään kakuista. Kakut tekivät yllättävän hyvin kauppansa. Lopulta tapahtuman kruunasi se, kun katseltiin yhdessä valkokankaalta ryhmien töppäilyjä ja tässä vaiheessa nauramista riitti jokaisella.

TULOKSIA:

paras kakku: Laura, Lasse, Saku ja Maija

nopein ryhmä: Jaana, Pekka ja Juha

voittaja ryhmä: Jaana, Pekka ja Juha

1.jpg (67812 bytes) 2.jpg (66167 bytes) 4.jpg (48233 bytes) 3.jpg (53968 bytes) 5.jpg (17345 bytes)6.jpg (18796 bytes)

7.jpg (23529 bytes)

Sivun alkuun


Sivu päivitetty 23.04.2001
Vierailijoita 18.2.1999 jälkeen: 

Pääsivu |
Sivukartta | Ajankohtaista | Kevennyksiä | Koulu | Linkkejä | Multimediaa | Opettajat | Opetussuunnitelma | Opinnäytteitä | Opiskelijat | Toiminta | Vieraskirja | Ylioppilaat |