Joutsan lukion Lucia-kulkue 12.12.03

Huomenna, joulukuun 13 vietämme Lucianpäivää. Kuka oli Lucia? Hän oli antiikin aikana  Italiassa asunut kaunis, kristitty neitonen, johon liittyy lukuisia legendoja ja uskomuksia. Hänen valoissa olemustaan kuvataan kaikissa tarinoissa samalla tavalla: hän on auttamisen vertauskuva, hän on valo, joka karkottaa pimeyden, hän on sydämen lämpö.

Lucia-kulkue on Joutsan lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoiden perinne. Tämän vuoden Lucia-neito on Anna Pylsy. Lisäksi 10 neitoa (Sari-Anna Karppinen, Elisa Rantalainen, Reetta Pänkäläinen, Hanna Vanhatalo, Maija Mattila, Maija Valtonen, Johanna Heino, Johanna Salonen, Noora Puistovirta ja Saara Ekroos) sekä viisi tähtipoikaa (Jussi Saarela, Sami Tommola, Juho Vainionmäki, Pasi Kukkanen ja Santtu Pihlaja) ovat viitoittamassa tietä.
Valtakunnallinen ruotsinopettajien liitto on myöntänyt Joutsan  kulkueelle kulttuuriapurahan pitkän perinteen vaalimisesta. Anna on 23. Lucia. Kulkue vierailee tänä vuonna vanhainkodilla ja Röllissä.
Lucia haluaa, että me hänen kynttiläkruununsa loisteessa löytäisimme se, mikä helposti voi kadota jouluvalmistelujen kiireessä ja hälinässä: rakkauden ja huolenpidon kaikkia niitä kohtaan, joiden asiat ovat huonommin kuin meillä itsellämme.
Säteilevä Lucia kehottaa meitä miettimään, mitä joulu todella merkitsee: halua auttaa ja ilahduttaa toinen toistamme.
Kulkuetta säestää musiikinopettaja Markus Tuominen ja ohjaa ruotsinopettaja Pirjo Valkonen.

Katso 24 minuutin
kooste Lucia-kulkueesta Windows Media Videona täältä. Video (37 Mt) latautuu ensin koneelle.

Täältä löydät edellisvuosien Lucia-neidot ja kulkueet:2002, 2001, 2000, 1999

Sivu päivitetty 22.05.2021