Sivun
loppuun KIINNITÄMME
ERITYISTÄ HUOMIOTA ILMASTOASIOIHIN KOULURAVINTOLA JOUSESSA
VIIKOILLA 16 JA 17 Kouluravintola
Jousessa vietetään Ilmastoreilua ruokaa -teemaviikkoja 16. -27.4.2012.
Viikolla 16 punnitsemme ruokailussa syntyvän biojätteen määrän. Viikolla
17 kiinnitämme huomiota raaka-ainevalintoihin ja jatkamme biojätteen punnitsemista.
Ilmastoreilua ruokaa -teema toteutetaan yhdessä Unilever Food Solutionsin
kanssa. Jokainen
ruokailija voi vähentää hiilidioksidipaastoja annostelemalla lautaselleen
ruokaa niin, että syömätöntä biojätteeksi päättyvää ruokaa ei jää.
Kouluravintolan ruokalistaa
seurataan jatkuvasti karsimalla vähemmän suosittuja
ruokia pois, jotta turhaa hävikkia ei syntyisi. Viikolla
17, 23. - 27.4. Kouluravintola Jousessa kiinnitetään raakaainevalinnoissa
huomiota ruoan ilmastovaikutuksiin. Ilmaston kannalta on parempi syödä
naudanlihan sijasta broilerin- tai sianlihaa, kalaa ja etenkin kasviksia.
Kasviksista talvella tulee suosia kotimaisia juureksia ja kaaleja, joita
onkin normaalia enemmän tarjolla. Suosimalla kotimaisia, sesonkien
mukaisia tuotteita voidaan välttää
pitkiä kuljetusmatkoja ja säästää kasvihuoneisiin käytettävää sähköä. Riisin
ja pastan sijasta tulisi suosia perunaa ja kotimaista ohraa lisäkkeenä. Tarjoamme
ohrasuurimoita lisäkevaihtoehtona riisin rinnalla. Lisaksi ohrapuuro
on yksi suosikkiruuista kouluravintolamme ruokalistalla. Kalatuotteiden
osalta WWF on kehittänyt "kalalajien liikennevalot".
Suositeltavalla vihreällä valolla merkitään kalat, jotka ovat
kalastettu tai kasvatettu ympäristönäkökohdat
huomioiden hyväksytyllä tavalla. |
Sivu
päivitetty 12.04.2012 |