Ranskalaisten vierailu

Joutsan lukion vieraina oli 11.-16.12 2014  35 opiskelijaa ja 3 opettajaa La Pommerayn kaupungista Ranskasta. Ranskalaisryhmän toiveena vierailulle oli päästä tutustumaan tavalliseen suomalaiseen elämään ja koulunkäyntiin Suomessa.
Vieraat otettiin innokkaasti vastaan ja sekä suomalaiset että ranskalaiset nuoret saivat hyviä kokemuksia siitä, miten yhteinen kieli löytyy.
Ranskalaiset vieraat majoittuivat joutsalaisissa ja hartolalaisissa perheissä ja majoittajina oli sekä lukiolaisten että yhtenäiskoulun yhdeksännen luokan oppilaiden perheitä.  Ranskalaisryhmän kanssa on tarkoitus jatkaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa ja ehkäpä pääsemme syksyllä vierailulle Ranskaan.
Ranskalaisryhmän vierailu on osa Joutsan lukion kotikansainvälistymistä eli kansainvälisten kokemusten hankkimista ja uusiin kulttuureihin tutustumista omalla kotiseudulla. Seuraavassa on vierailuohjelma.

TO 11.12.
klo 15.30-16 saapuvat Joutsaan
- majoitusperheisiin

PE 12.12.