Joutsan seudulla kuvattu elokuva

Mikko Niskasen elokuva Käpy selän alla kuvattiin 1966 Joutsan ja Hirvensalmen rajakylissä  Puulan rannalla. Tanssilavakohtaus kuvattiin Sysmän VPK:n talolla. Siellä soitti joutsalainen Esko Tuukkasen yhtye. Yhtyeen kokoonpanoon kuuluivat Esko Tuukkanen, Kauko Grenman, Eero Kämppilä, Heimo Latva ja Jaakko Sievänen. Kontrabassoa soitti Joutsan yhteiskoulun ja peruskoulun nykyisin eläkkeellä oleva matematiikan opettaja Heimo Latva. Viinatrokaria vpk:n talolla esitti joutsalainen Pentti Manninen. Teknisen kuvaushenkilökunnan parikymmentä henkeä majoittui Kortesalmen koululla ja näyttelijät ja ohjaaja Mikko Niskanen Armas Niemisen mökissä Puulan rannalla. Ruokaostokset Pentti Manninen toimitti veneellä päivittäin mökille Topi ja Martta Kuusimäen Kortesalmen kyläkaupasta. Sahdin valmisti Urho Puikkonen. Katso juttu lähemmin Länsi-Savosta 1.7.2012.

Sivu päivitetty 01.07.2012  Ilmainen www-laskuri  vierailijaa 26.3.12 jälkeen