Vierailu Wavin-Labkolla

Osa Joutsan lukion jatkavien kemian opiskelijoiden ryhmästä tutustui keskiviikkona 23.4.08 Joutsassa toimivan Wavin-Labkon tehdastiloihin ja tuotantoon. Yrityksen toimintaa esitteli tuotantoinsinööri Pekka Huikko Lasa-Muovi:sta. Jätevesijärjestelmän ja erotinjärjestelmän tuotteita valmistetaan Joutsassa ja Kangasalalla. Tuotteet on valmistettu lujite- tai PE-muovista.  Lujitemuoviset erottimet on valmistettu tietokoneohjatulla kelauskoneella, ja ne ovat lujuudeltaan ylivoimaisia verrattuna esim. käsin laminoituihin erottimiin ja ne ovat kevyitä kuljettaa ja nopeita asentaa. Säiliöissä käytettävä kuitumainen kelauslasi tulee mm. Kiinasta. Labkon viereisessä hallissa toimiva Grundfos asentaa valmistettuihin säiliöihin pumppauslaitteet. Valmiita tuotteita markkinoidaan mm. Venäjälle.

Sivu päivitetty 28.12.2009  Ilmainen www-laskuri  vierailijaa 23.04.08 jälkeen