Lukiolla järjestettiin 3.12.2004 klo 13.15 perinteinen itsenäisyysjuhlakonsertti. Tilaisuuteen oppilaskunta oli kutsunut kunniavieraiksi sotiemme veteraaneja. Rehtori Seppo Degermanin tervehdys ja oppilaskunnan puheenjohtajan Sari-Anna Karppisen puhe toivat esille itsenäisyyspäivän merkityksen Suomelle. Juhlassa kuultiin musiikin opettaja Markus Tuomisen säestämiä ja ohjaamia opiskelijoiden musiikkiesityksiä ja Hanna Riipisen ja Erika Åkmanin ohjaama alkavien liikuntaesitys. Juhlan ohjelmaan kuului myös vuonna 2000 alkanut vapauden viestin luovutus vuosittain abeilta jatkaville opiskelijoille. Ohjelma oli  laadukasta nähtavää ja kuultavaa ja tilaisuus päättyi yhteisesti laulettuun Maamme-lauluun. Tämän jälkeen oli veteraaneille, esiintyjille ja opettajille kahvitilaisuus ruokalassa. Tarkemman juhlaohjelman esiintyjineen näet pdf-tiedostona. Alla on kuvia esiintyjistä.

Katso noin 73 minuutin pituinen Joutokanavan kuvaama itsenäisyyskonsertti kahdessa osassa Windows Media-videona (47 min ja 27 min) osa1 ja osa2. Joutokanava lähettää konsertin kokonaisuudessaan Joutsan kaapeliverkossa sunnuntaina 19.12.04 klo 18.00. Videot (77 Mt ja 42 Mt) latautuvat ensin koneelle.

Sivu päivitetty 10.05.2021